Terug van weggeweest, Bodegas Vegalfaro. Ik kwam wijnmaker Rodolfo Valiente na een lange tijd weer eens tegen en zag dat hij het bedrijf helemaal had 'omgegooid': alle wijnen zijn tegenwoordig biologisch en hij heeft een groot aantal wijnen aan zijn assortiment toegevoegd. Hoog tijd om dus weer met hem in zee te gaan. Wij hebben besloten om te gaan werken met de Caprasia-serie en met de topwijnen van het domein: Pago de los Balagueses. En uiteraard net zijn rebelse Rebel.lia-wijnen
De Vegalfaro Winery ligt in de provincie Valencia, in de regio van La Plana de Requena-Utiel. Men maakt er, onder leiding dus van wijnmaker Rodolfo, wijnen met de herkomst: Vino de Pago (Los Balagueses), DOP Utiel-Requena en DOP Cava.
Het domein omvat zo'n 60 hectare wijngaard en alle wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd. Naast de lokale Macabeu en Bobal heeft men ook Merlot, Syrah en Chardonnay aangeplant. Voor een aantal wijnen gebruikt Rodolfo terracotta Anfora en daarmee gaat hij 2500 jaar terug in de tijd. Vandaar ook de naam 'Caprasia', oud-Spaans voor "land van de geiten". Hiermee refereert Rodolfo aan die tijd dat de geiten hier in het wild rondliepen en men bezig was om de wijnbouw te starten. Deze pioniers maakten hun wijn in bovengenoemde Anfora.
Rodolfo en zijn vader Andrés hebben een rebels karakter. Een groot deel van de wijnen uit deze streek worden gemaakt door een aantal grote coöperaties. Andrés was een van de eerste wijnboeren die weg gingen bij de coöperatie en zelf wijn is gaan maken. Rodolfo was een van de eersten die is gaan experimenten met 'vreemde' druivensoorten als Chardonnay en Sauvignon en was pionier als biologische wijnboer. Dit 'rebelse' karakter komt tot uiting in de Rebel.lia-wijnen.
Wij verkopen geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor je gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als wijnwinkel bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.